första tidsinställda

Här kommer ett tidsinställt inlägg.. Det är praktiskt sånt där. Detta skrevs igår (söndag) då jag väntade på min kebabpizza.
Just nu, klockan 07.00 på en måndag har jag förmodligen precis snoozat klart. Tar mig sakta upp ur sängen och drar på mig morgonrocken. Sätter på mig ett par varma strumpor och går ut i köket för lite kaffe och frukost.
Idag står idrott och skola på schemat. Jäklar anamma något att se framemot...
Seeya!
Elin och Amanda.. förmodligen med brillsen på idag också

pågen svarar

Här har vi svaret på smörgås-frågan. Här är det Pågen som har svarat.
Nu är det nattinatti!

kebab

Mamma: Ska vi äta SG-mat idag?

Jag: I thought you'd never ask!!!!

Mamma: Vi måste bestämma vad vi ska beställa bara..

Jag: ..Jag har redan bestämt mig!!
Hej kära kebabpizza! Du kommer alldeles lägligt såhär på en söndag. Efter det ska jag tappa upp ett baaad med badbomber och diverse lukta-gott-prylar och bara njuta!
Svaret på förra frågan kommer senare ikväll. Ja, vi har nämligen fått svar på smörgås-frågan! PUSS

Mission 2

Vi fick in en ny fråga från en läsare. Frågan löd:



Detta ska vi nu ta reda på och jag vände mig till Pågen och Skogaholm som båda är stora företag inom brödbranschen.



Nu hoppas vi på ett snabbt svar. Men medans vi väntar, ställ eran fråga! Det finns fler olösta mysterier att lösa!


svar från tandkräms-företag

Vi har redan idag fått tre snabba svar ifrån tandkräms-företagen Colgate, Pepsodent och Denivit.

Såhär löd svaret,

Josefin Hedlund


Tack för ditt mail och visat intresse för vår hemsida.

Du undrade hur tandkrämen kan bli randig. Egentligen kan man få randig tandkräm på två sätt. Det ena sättet, då fylls tuben samtidigt med färger, t.ex. röd, vit och blå. Eftersom viskositeten (fastheten) är densamma för alla tre delarna, så sker ingen uppblandning. De tre färgerna ligger längsgående i tuben och när man trycker på den kommer det ut en randig tandkräm.

Det andra sättet är lite mer komplicerat. Då förses tandkrämstuben med ett litet rör med längsgående kanaler, intill tubmynningen. Närmast mynningen hälls en färgad gel, som dock inte når över rörkanten. Därefter fyller man resten av krämen, oftast vit pasta. När man trycker på tuben kommer den vita krämen att pressas ut genom tubmynningen, men också trycka mot den färgade gelen som därigenom pressas ut i kanalerna längs plaströret. Även här är det samma viskositet på de olika delarna, vilket innebär att den färgade gelén lägger sig som ränder, utanpå den vita.

Hoppas denna information besvarat din fråga Sara.







Sikket bra svar vi fick. Nu hoppas jag att vi alla har lärt oss hur den randiga tandkrämen tillverkas.

mission 1

Redan nu har vi fått in en bra idé att skriva till ett företag.
Josefinhedlund.blogg.se skrev till de största tandkrämsföretag för att få svar på frågan som Sara Ottosson ställde.
Skickat och nu väntar vi med spänning på svar!

happy week

Happy week på jossans blogg.



Jag skickar denna vecka ut önskemål till företag. Var med och bestäm vad jag ska skriva!

overprotect

Ibland har man som lillasyster och yngst i familjen ett väldans oroande hit och dit framför sig. Oavsett om det egentligen inte är något att ha ont i magen för så sitter det ju ändå där i huvudet.

Jag har tänkt mycket på det där just idag.

Jag är den där dottern som tycker uppriktigt synd om sin mamma när hon får fel hamburgare på donken för att hon sagt "fiskburgare" istället för "mc fish" vilket slutar i att hon får en cheeseburgare.

Jag är den där systern som mådde jättedåligt i väntrummet av att höra sin bror vara ledsen inne hos tandläkaren då han lagade hål som liten.

Jag är den där dottern som får skuldkänslor när hennes pappa frågar om de ska hitta på något i helgen och allt redan är planerat...hur säger man det?

Jag är den där systern som har svårt för att säga nej till sin bror som vill bjuda över henne på middag när jag egentligen inte kan.

Jag sammanfattar mig själv i ett ord... Överbeskyddande! (samt skuldkänslor som heter duga)

check

Idag har jag bockat av lite viktiga saker. Både inom skola och utanför.

Övningskört har jag gjort också. Återigen på vägarna, det gick jättebra. Ett tips från coachen (min pappa): det kommer alltid två rådjur. Det ska man tydligen vara beredd på när ett rådjur springer över vägen, det kommer ett till!

Det var dagens tips (som jag stulit från min far)
Dagen i övrigt har ju varit rätt lugn.

Bjuder på en gammal bild från förra hösten runt denna tid

for me

Nästa pralin blir en med champange i tydligen ;) det står "For you" på den! Let me taste you gorgeous!

chokladbuffé

Im in heaven... första tuggan och jag är såld!   ... Nu återstår 19 bitar med olika smaker till!

Ni är min rikedom

Helgen har varit grym. Bästa helgen någonsin kanske till och med.

Helt otroligt hur påverkad man blir av sina vänner och sin släkt. För er som inte har kollen så firade jag 18 år i fredags. Vaknade av att pappa och Anton gav mig frukost på sängen och en otroligt efterlängtad present. Jag fick gå tidigare från praktiken (me<3Lindex) och därefter grattades jag hemma hos mig då jag bjöd mina närmaste på middag. Senare blev det utgång.

Jag blev lite blödig där ett tag och snyftade en del under middagen. Tjejerna hade samlat ihop till riktigt fina presenter. Jag må säga att jag nästan aldrig varit särskilt rik, men jag är rik på vänskapen från er. Ni är min rikedom!

Lördagen spenderades med släkten som kom runt halv 5. Man får säga vad man vill om släkt, men min släkt är underbar, helt klart, hela huset fylls av en varm känsla med släkt i huset.

Nu ska jag sätta upp en del saker på väggen. Bland annat, en tavla (Looovely painted by A.Rath), kvitton från utgången ska ramas in ;) hehe..geeky. Talen jag fick under middagen ska in i ramar och sen ska jag luta mig tillbaka och äta lite choklad!




TACK FÖR VÄRLDENS BÄSTA HELG!

En vacker dag kommer jag äta ihjäl mig

Ja och nu har matkoman nästan släppt och när jag återigen tänker på kvällens middag skulle jag hur lätt som helst kunna ta en portion till. Skärpning Jossan!

sluta laga god mat, mamma!

Dagarna bara glider fram nu. Det går undan! På fredag på fredag på fredag på freeedag!

Tjejerna har kokat ihop något. Känns konstigt att inte veta... min vän nyfikenheten tittar fram, men jag är inte mycket till en detektiv och kan dessvärre inte smyga och snoka såsom kanske andra kan. Så att bara misstänka funkar bra för mig.

Idag var vi i en flott byggnad i Uppsala där vi var på UF-kick off. Det var rätt kul och absolut skönt med lite omväxling att få komma ut och göra något, for once.

Nu har jag ÅTERIGEN matkoma (when will i ever learn?)... Jag åt inget innan jag idrottade med mina vänner och åt därför det dubbla nu när jag kom hem... Ingen tumme upp på den idén.

Nu ska jag ringa min farmor. Det var ett brådskande ärende, men nu tutar det upptaget. Jag ger mig dock inte ;)
Only these girls on the gympa tonight!

Sunday

Idag, Söndag, har det inte hänt anmärkningsvärt mycket. Jag och Anna vaknade imorse och har sedan dess inte gjort allt för mycket.

Ikväll kanske jag vågar köra mammas bil. Vi ska skjutsa hem Samira och då tänkte vi kanske passa på. Trots söndagstrafiken. Det enda som kan stoppa mig är väl min feghet.


Nej.. jag är för distraherad för att skriva. Det pratas för mycket runt omkring mig. Jag har svårt att tänka då. Hahah... hejdåååååå

golddigger

Efter att ha läst hur mycket Kenza tjänar på en månad börjar jag nu fundera. Varför skulle det vara så svårt för mig att bli lika framgångsrik som henne genom bloggen. Eller som Kissie, eller Blondinbella eller Egoina.

Visserligen,
Jag har ingen hund som heter något så exklusivt som Armani... (Min hund heter Sigge)
Jag äger inte ett eget klädesmärke... (Om man inte räknar de enskilda plaggen som man köpt, som sina egna)
Jag har inte silikonbröst... (jag skulle inte operera mig frivilligt)

Men varför skulle någon utav dessa anledningar göra mig mindre känd?

Jag har ett liv... precis som alla dessa bloggerskor. Där sitter likheten, I will have justice!

Dags att skylta med annonser på bloggen.
Jag är grym på tigers-kycklingstuds... det om något borde väl göra mig känd.

dalar och toppar

Under gårdagen hände mycket. Eller rättare sagt så gjorde VI mycket. Och med "vi" menar jag Smaksak UF. Jag och Elin tog oss an att ringa alla boktryckerier inom Uppsala, Västerås och Stockholms-län. Vi fick nedslag, idéer och nyttig information under alla dessa samtal. Dock tror jag aldrig att jag sagt meningen "Hej jag heter Josefin Hedlund och kommer från westerlundskagymnasiet..." så många gånger i hela mitt liv. Hahah. Vi gjorde ett bra jobb, och jag fick även chansen att störa min kusin mitt i jobbet.


Dagarna är nu få till min födelsedag. Det är fuffens i luften. Jag har inte så mycket att gå på, men jag tänker så det knakar. Tjejerna är duktigare än jag trodde på att hålla tyst. Jag vill ju veta så gärna. Det värsta jag vet är att behöva vänta, otålig som jag är.

Dagen idag, Torsdag. Den behöver vi knappt nämna. Jag kan beskriva den med simpla ord, så ni kan få gissa hela historien själva.

Regn - Läckande sko -  Hårstrå i ögat - hemkommen sent - trött

You get the picture, I've had better days.



slowmo..

Det går knackligt framåt. Åtminstone här på bloggen. Dagen har däremot flygit förbi. Jag tror inte att man verkligen uppskattar sina vänner ordentligt... Man ska påminna sig själv och sina vänner om hur viktiga dom faktiskt är för en. Samt såklart familjen.

I LOVE YOU ALL


9

Om 50 minuter är det alternativ medicin som står på schemat, som sedan följs utav engelska B.. Seeen får jag åka hem.

Idag har vi förevigat oss som treor på westerlundska med det sista skolfotot. Sorgligt fast ändå inte haha. Resultatet blir inte alltid det bästa enligt mitt tycke, men själva grejen att ha det tills senare och titta på, det är en bra tanke!

9 Dagar återståår! Vi har gått ner på ental nu!

10

Oj Josefin. Vilken bra uppdatering. Inte konstigt att ingen vill läsa din blogg.

Idag hände inget vidare speciellt... eller vad säger jag... DET VAR JU TUNNBRÖDRULLE I SKOLAN. Naej, så mycket att hurra för var det inte heller.

Jag gjorde idag ett antal magplask på idrotten i simhallen. Åt som sagt tunnbrödrulle med mina tjejor. Gick snällt och fint i skolan tills klockan ringde fyra (den pekade åtminstone på fyran, ringde vet jag inte). Efter det hängde Anna Wallén med mig hem. Hon skulle vänta på skjuts hem från bygden, hon tittade till och med på när vi tränade med tanterna idag! Haha det måste ju varit en syn.

NU kan jag ärligt säga att mer än sådär har det inte hänt. JO.. En kanelbulle har jag ätit... kanske två. (Det är kanelbullens-dag)

10 days to go!

highlights

Igår var mina vänner ute på oktoberfesten. Kändes rätt grått här hemma. Men jag gick ner till min far och åt en god middag med efterrätt tillsammans med både honom och Lena-Maria. Därefter tittade vi på en beckfilm.

Somnade relativt tidigt här hemma hos mamma och längtar nu 11 dagar framåt. Dock finns lite små höjdpunkter med denna kommande vecka också såklart, säsongspremiär för Desperate Housewives och Greys Anatomy!

Ny kofta

Köpte ny kofta igår. Den är från VILA och kostade bara 199 kronor. Jag älskar den, det är ungefär som en lång väst. Ja.. ni ser ju på bilderna!

kattmos

Gårdagen var jätterolig. Vi firade kära Anna som fyller arton idag! :D GRATTIS IGEN STUMPAN! Äntligen 18!!

Och till råga på allt så råkade jag sätta mig på en katt!! Förstår ni? Jag satte mig på en katt! Inte med flit såklart. Det gick till så att jag skulle få igång alla lite (ovanligt) genom att leka lite charader.

Jag börjar med dom lätta, såsom "klippa gräs", "stryka kläder" sen kommer vi in på yrken, jag kör "florist", "brandman" och "kassörska".... sen kommer någon med förslaget att jag ska leka "A-lagare"... tror närmare bestämt att det var Joakim. And here i go.. jag börjar vingla runt lite, sen var idén att sätta sig på en stol som skulle likna en parkbänk, jag drar då ut stolen bakom mig och då börjar alla helt plötsligt skrika!

Men eftersom att alla skrek hörde jag knappt vad det var dom skrek. Men nu i efterhand vet jag att dom skrek "Akta katten", "JOSSAN EN KATT", "KATT!"... och eftersom att det var charader så är det ju inte så konstigt att dom skriker ut saker.. fullt normalt tänkte jag när jag känner något varmt och mjukt där jag sätter mig på stolen. Jag rusar upp igen och katten springer iväg, MEN (jag tillägger) katten klarade sig utan skador.

over and out, och förlåt än en gång Långeskrånglan!

RSS 2.0