dagens hiss



Flickan som tittade på mig där jag stod och larmade av och blippade in kläder i kassan, och utbrast: Gud vad du har fina kläder!

Jag dog lite inombords. Världens sötaste!

Man tackar, man tackar .. sa jag ;) På bettans vis.


today im tired tomorrow i'll be tired-er

Vad har folk för fel egentligen? Att glo på en person som går förbi på gatan och gasa lite extra med bilen...det är fan inte smickrande. Det är om inte annat fruktansvärt pinsamt. Sluta glo!! Dock är det väl inte huvudsakligen det som irriterar mig. Nej, det som irriterar mig är moppepojkar som kör förbi en 2 cm ifrån mig på trottoaren och skriker det högsta de kan när de är jämsides med mig. JÄVLA MOPPEDISTER!

Jag skulle kastat kottar på er!

I övrigt har väl dagen varit rätt bra. Trots strul i kassan ett tag men det är knappt nämnvärt. Övningskörningen gick bra, Samira världens bästa Samira gjorde en Ciabatta innehållandes kyckling, sallad, rödlök, fetaost och bearnaise till mig när jag kom hem. Och Anton världens bästa Anton friterade pommes... Efter den rejäla middagen var jag mätt.

Vill dessutom sända en elektronisk dagens ros till världens bästa pappa också som inte bara hämtat och lämnat senaste dagarna, utan även är bäst i övrigt. Du kanske tror att jag inte lyssnar på allt du säger när vi övningskör, men det gör jag, jag svarar bara inte alltid (a)

-

Bäddar nu ner mig i sängen. Väljer 1 av de 4 böcker jag köpte idag och läser lite i lungnan ro... Dock vet jag att jag om cirkus 10 min kommer lägga ner boken och släcka lampan i rädslan av att somna för sent och vakna upp med ett par gigantiska mörka ringar under ögonen imorgon.

Höll idag tillsammans med många andra delar av norden en tyst minut för att hedra offren i Norge. Jag skänker alla mina tankar till de anhöriga och tankarna har under dessa närmsta dagar endast legat hos just Norge. Älskade grannland.

Jossan hissar och dissar

Hissar:

- Långpromenader i solnedgången
- Nya fräscha böcker att läsa
- Att kunna planera livet framför sig och trassla ut frågetecken
- Naturgodis
- Philadelphia (återigen)
- Mina vänner
- Min familj
- Kräftskivs-planeriiiiiiiing

Dissar:

- Flugor
- Dåliga skor
- Att mitt hår blir smutsigt för fort
- Blek hy
- Att jag köpte godis mot min vilja idag


To do list:

- Sola
- Sluta tvätta håret så ofta, samt byta schampo
- Sluta slänga pengar på godis
- Sova med en flugsmälla i sängen

böcker



time flies

Ledig idag, ledig imorgon, sen jobb en vecka framåt, sen ledig 4 dagar på raken och sen lite helgjobb, sen ledig någon dag igen sen jobb några dagar. Okej ni fattar vinken. Men tiden bara flyyyger iväg. Det är helt galet. Det känns nästan som att sommaren är över. Den är långt ifrån över (mammas semester börjar ju nu) men ändå. Det känns som att jag inte kommer få se så mycket mer utav den. Det är så jag menar. Men vad gör väl det. Det kommer ju sommar nästa år igen.

Hösten är rätt fin ändå, den bjuder på kräftskivor, födelsedagar, mysiga kläder och fina löv. Whats so bad about that?



fastän jag börjat från början...

och fast jag bara vill glömma

:(

FAN TA att solen ska lysa och värma på en dag som denna då jag ska jobba. Om den ska göra comeback nu endast för att mina 6 små dagar av ledighet är över...då tar jag illa upp på riktigt!
Now its personal!

Like

Folk som får 99 gillningar på en profilbild på facebook kan antingen




- Vara jättepoppis (Ytterst tveksamt dock)
- Hotat folk
- Skrivit något i stil med "Kommentera min status så får du en chokladkaka hemskickat på posten"
- Skapat egna facebook-konton och gillat sin egen bild


Det är dom enda anledningarna jag kan komma att tänka på. Om vi inte pratar om en bild på Lady Gaga, Lill-babs eller någon annan hyllad person.

Phphphphph

Philadelphia. Jag skulle vilja ha lite philadelphia tack. Jag drömde faktiskt om en macka med just philadelphia på!! Fy tusan vad gott! En rostad Roast'N'Toast med philadelphia-ost och skinka på... Alltså, jag förstår inte varför jag aldrig köper hem det. Det är bara en sån sak som oftast inte dyker upp i huvudet när vi väl ska handla. Jag ska skriva in det som en notis på mobilen när mamma börjar åka hem från jobbet. Puss på philadelphia.




Power

Ut på powerwalk, sen powernap inför Potta ikväll!

made my bed....day

Lite halvt inbjudande, eller vad säger ni?
Jag måste dock säga att det är rätt jobbigt att byta lakan när 3 täcken behöver nya påslakan och 4 kuddar behöver varsitt örngott. Men det är väl mödan lönt ikväll.
Den luddiga saken längst ner i sängen är min gosiga filt från Chili. Den är turkos på utsidan men jag har vänt det luddiga utåt för att försöka hålla det lite färgkombinerat.

nighty nighty

Nu ska jag bädda med rena lakan i sängen och sen kanske kika på någon bra film. 

Puss

bildsammanfattning


west coast

Tackar mina kära vänner för denna fina weekend på västkusten. Den innehöll en hel del spontana knäppa saker och framförallt massvis med sköna citat.
Bilresan hem idag gick som planerat. Eller...att hitta ett matställe på vägen hem var svårare än det borde varit. IKEAs restaurang stängde 30 min innan vi kommit fram dit. Donken inne i ett köpcentrum stängde precis när vi skulle beställa och i Örebro där vi också hittade ett nytt donken tog det cirka 30 min innan vi fick beställa och vi fick även påminna kassörskan ett antal gånger om vad hon skulle lägga ner i vår påse... Skitsamma vi fick vår mat... och matkoma må tilläggas.
Älskade pippi-tröja nu är du äntligen min!

nu kanske man kan få lite färg

Fjärde och nästsista dagen och sista kvällen. Idag har gud hört våra böner om fint väder för visst blev det fint väder. Ohja! Jag, Mannie och Elkan drog ut till Ramsvik för att träffa deras kusin med familj vid stranden på deras camping. Vikom dock på den brillianta idén att gå till Ramsvik vilket visade sig vara längre än vi trodde. Mindre roligt. Efter att vi anländit blev det brunch och runt 3 låg vi i solen hela dagen.

 

Och efter att blivit kallad "Jonken" HELA JÄVLA DAGEN PÅ STRANDEN utav mina rumskamrater har jag nu bestämt mig för att sluta lystra till det namnet. Jag frågar mig själv vem som kom på det smeknamnet.

 

Så nu taggar vi inför ännu en kväll. Dock ser kvällen ut att bli lugn för mig och Anna. Vi planerar att ta oss en padthai med till en klippa och njuta av utsikten och ha en allmänt chill kväll. 

Puss på er

 

 


Hunnebostrand

Vi har rört oss vidare från Strömstad och befinner oss nu i Hunnebostrand några km från Smögen. Vi är dock 2 mann färre och det sinkade ner oss ett tag när vi anlänt till vårt nuvarande boende som, just nu verkar innehålla 0 intressanta människor. Hursom ser vi iallafall att himlen börjar spricka upp. Vi har korkat upp med lite mer rosé, Elin står i duschen och snart bär det av till bussen in mot Smögen. Där blir det middag och utgång.

Hoppas också att Smögen levererar lika bra (om inte bättre) som Strömstad. Och att solen tittar fram imorgon, så att jag kan få sola och bada (a)

Amanda och Sara våra älskade älsklingar, ta't lugnt på tåget så ses vi på pottan på måndag eller söndag, vad sa vi nu?

POSSS


strömstad

Sitter i denna stund i Strömstad. Vi anlände igår runt 2-3 tiden. Vi satte oss på en brygga i väntan på att få checka in och vi hade knappt satt oss ner på bryggan för att sola när två killar kom fram till oss och frågade om vi inte skulle med på en "båte-tur" (dom var norska och det var så jag uppfattade deras invit). Jag, Elin och Amanda hakade på den idén medan Sara och Anna bestämde sig för att stanna kvar för att steka på bryggan.

Med andra ord fick vi en kanonstart på vår weekend i västkusten. Vi blev iallafall bjudna på lite Corona på båten och åkte alldeles för många knop i timmen ett tag. Riktigt härligt.

Senare på kvällen efter en del strul med boendet gick vi ut för att få i oss något att äta och sen förtsätta vidare mot COD för Veronica Maggio. Underbart var ordet. Dock stannade vi inte länge i trängseln när V.Maggio klev upp på scen. Det blev en hel del annat istället. Norska båtkillarna såg vi igen och jag träffade även på några goa Strömstads-grabbar ;)

Idag åkte jag, Elin och Anna ut till Koster i hopp om bra väder så att vi kunde bada. Kunde vi det? Naej, det var för kallt helt enkelt. Eller kallt och kallt, det var mulet. Så vi skippade solningen men njöt istället utav omgivningen.


PUSS PÅ ER. Mer uppdatering samt bilder kommer senare

Love my life

Firar!! Firar med blåbärspaj och vaniljglass att JAG FICK VIKARIATET!!! På älskade Lindex i Hälla. This made my day!!
Och inte nog med det, nu tar jag ut en mini-semester på 6 dagar! En långhelg med en himla massa kul.
Ibland faller bitarna på plats av sig självt. Allt löser sig. I can see the light at the end of the tunnel. Dimman skingrar sig...Okej ni fattar!
Life's goooooooooood

sweet dreams

Jag och min vän Amanda drar oss till kojs. Tummen ner för Amanda som lika väl skulle kunna sitta uppe längre eftersom att hon kan sova länge imorgon.
Tummen upp för mig som måste sova ut inför sista jobbpasset innan en veckas vacation!!

Doggy bag - Catty bag?


header and design

Idag ser ni som sagt att designen på bloggen har ändrats en del. Vad tycks?

Ännu har jag en del saker jag skulle vilja fixa till, men det kanske man kan fixa med lite hjälp av tutorials på blogg.se...eller något!

alla goda ting är tre

Tre saker jag inte förstår mig på:
- Varför saker och ting ska vara så avancerade.

-
Kunder som lämnar kläder i provrummet
- Myror


Tre saker som finns på mitt skrivbord/bordet:
- Spotify
- Google Chrome
- HP Web Cam


Tre saker jag gör just nu:
- Andas
- Blinkar
-Skriver


Tre saker jag vill göra innan jag dör:
- Simma med delfiner
- Se världen
- Segelflyga?


Tre saker jag kan:
- Ändra typsnitt på bloggen
- Äta ett helt glasspaket själv
- Göra riktigt goda omeletter



Tre saker jag inte kan:
- Dyka
- Spela någon form av sport innehållandes en boll
- Stå på händer


Tre saker jag tycker att du ska lyssna på:
- Din mamma
- House
- Din instinkt


Tre saker jag skulle vilja lära mig:
- Dyka
- Dansa
- Gå ner i spagat


Tre favoriträtter:
- Lasagne
- Lax med ugnstekta rotfrukter
- Grillad kyckling m. klyftpotatis

Siv och Jossan-Hälsning


Idag vill jag och Siv skicka en krya på dig-hälsning till min vän Anna som ligger hemma och är sjuk. Du får inte bli mer sjuk nu. PUSS på dig. Sivan skickar lyckotussar med hår på posten.

Get well soon!

mycket att berätta helt plötsligt

Ända sen jag kom hem har jag i stort sett slappat och legat i sängen. Eller ja okej, det blev ett glas vin hos pappa samt grillat. NAMNAM..Dock slumrade jag till i väntan på det!

Hur som, jag har också tittat på en så sjuuuukt bra film. "No strings attached" jag tror jag är kär i Ashton Kutcher. Ge till mig?

Och som jag sa innan så har jag bara slappat och njuter i denna stund av att jag är ledig imorgon. Det betyder med andra ord att jag ligger i sängen och har pluggat in ipoden. På så vis stör jag inte ens mamma som gått och lagt sig.

I lurarna hörs Veronica Maggio.... Finns det en så finns det flera. Finns det en så finns det flera. Japp Anna.. Det är dags att börja gilla den låten nu. Like it or not. Tagga lite kanske? ;)

BTW - Efter att ha diskuterat hela vägen hem från pappa om att Anton måste fixa min blogg kom vi fram till att om jag väcker honoom imorgon och sätter igång kaffebryggaren så fixar vi det imorgon. Jag ska också titta på lite tapeter. Jag ska nämligen tapetsera om i rummet. Mamma påminde mig idag, thanks mommie.


DU KAN GRÅTA MITT PÅ GATAN, MEN JAG GLÖMMER ALDRIG BORT VAD DU GJORT...Som sagt, V.Maggio i lurarna var det ja.



annoying kid

Bror och kusin konverserar inne i Antons rum vid datorerna.

Anton: Jimmy!
Jimmy: Nej
Anton: Jo Jimmy
Jimmy: Nej Anton!
Anton: Jimmy!!
Jimmy: JA?
Anton: Näe
Jimmy: Jag orkar inte med dig Anton
Anton: Jimmy
Jimmy: Nej
Anton: Jimmy
Jimmy: Nej
Anton: Jimmy
Anton: Jimmy
Anton: Jimmy
Jimmy: Ja......
Anton: Näe
Jimmy: Ja Anton jag orkar inte
Anton: Nääääe
Jimmy: Nu är du jävligt irriterande
Anton: Jimmy
Anton: Jimmy...näääe


Rätt jobbigt att lyssna på faktiskt.

-

Jag orkar inte vara den du vill att jag ska vara

working without sun

Sommar sommar och sol!

Idag har jag jobbat. Solen har jag inte fått se särskilt mycket utav, men det är lugnt. Om några dagar så. Vänta du bara solen. Vänta du bara!! Då minsann!

Tills dess tänkte jag jobba.

Voff voff

Väcktes halv 10 idag när klockan var ställd på 10.00... Tack Sigge.

Efter uppvaknandet har jag hunnit äta frukost, gjort mig i ordning och packat väskan för jobb.

Sayonara people, hörs ikväll!


Reaching for the stars, got a long way to go


pregnant superwoman?

Amanda och jag diskuterade graviditet. Hon sa att alla sinnen skärps när man är gravid.

Amanda: Hissen går liksom ända upp!
Jag: Jahaaa, man blir vassaste kniven i lådan med andra ord?
Amanda: Jaa, alla hästar är liksom hemma
Jag: Man har inga tomtar på loftet


Alla chips är i påsen så att säga, alla korvar på grillen, man är stjärnan på julgranen...

Stämmer det? Isåfall borde gravida kvinnor passa på att studera under de 9 månaderna. Det vore ju inte helt fel att få lite extra skärpta sinnen helt plötsligt. Tänk er en gravid superwoman!

free day

Efter att ha jobbat 5 dagar i streck är jag nu värd en ledig dag känner jag. Jag må medge att jag är en rookie på det här med att jobba många dagar i streck. Men jag antar att det är dags att vänja sig, jag har väl en sisådär 45 år av jobb framför mig, innan jag får dra mig tillbaka och pensionera mig.

Hur som helst, lediga dagen har jag spenderat med min kära vän Amanda samt Anton och Jimmy. Vi har tittat på "Life as we know it" då jag var tvungen att visa den.

Morgondagen består av jobb, onsdagen ledig, torsdagen jobb, fredagen ledig, lördag och söndag jobb! Så ser min vecka ut. Därav lär det inte bli så mycket festande och partajande!


Me&Mandie

nyhetsmorgon

Tänkte precis skriva om hur tråkiga gäster nyhetsmorgon har och vad tråkiga ämnen de pratar om när jag gick in på deras hemsida för att ge er ett exempel ur dagens avsnitt. Dock stötte jag på ett helt annat klipp som visade sig vara helt galet. De hade gjort en intervju med Natascha Kampusch som blev kidnappad som 10-åring och hölls fången i åtta år innan hon rymde och kom loss från fångenskapen.

HEMSKT. Fy helskotta.

http://www.tv4.se/1.2177312/2011/06/16/intervju_med_natascha_kampusch

Där har ni länken för er som vill titta. Hon verkar vara en väldigt stark person, men kanske är det bara en fasad. Jag kan själv inte ens tänka mig in i situationen. Hjälplös som 10-åring, kidnappad och borta från sin familj i åtta år. Att det finns sånna hemska människor som gör sånt här. Det låter helt ofattbart.



hard work work

Idag blir det som sagt jobb. 11.55 - 20.10 är jag inte tillgänglig för några samtal. Tack på förhand. Ni kan lämna meddelande eller telefonnummer så ringer jag upp så fort jag kan!

Just nu väntar jag på skjuts. Jag slipper bussen idag, eller åtminstone dit. Pappa ska skjutsa Samira och hennes bröder till tåget i Västerås, så det blir rätt perfekt för min del! Jag ska också under dagen, gärna under lunch, köpa mig en bikini, något skoinlägg och foundation då min är slut.

Sista studiebidraget kom ju in igår, oväntat :D



Försök till lite outfit-bilder. Inte felfritt, men något ser ni väl ;)

Puss på er, hoppas er dag blir fin, trots att vädret kanske inte tillåter!

RSS 2.0