leave a comment or leave

Det är jättekul att skriva blogg hörni. Särskilt när ni kommenterar... Jag vill att ni alla skriver en kommentar på detta inlägg.. annars kanske jag slutar skriva i framtiden. Och låtsas för gudsskull inte att ni inte varit inne här... Läser ni detta så är ju det ganska obvious, eller hur?

Kommentera något bara. Annars kan jag lika gärna föra dagbok helt privat istället ;) Det är ju inte svårt att skriva EN kommentar? ;) Jag kan väl åtminstone få veta att ni varit här, det kan vara något så enkelt som.. "Du är bäst, Jossan".. Även om jag redan har koll på det liksom!
Ingen bra bild, men fortfarande från crazy cruise-file

back to school

Hej! Skol-inlägg funkar kanske bättre än godnatt-inlägg.

Just nu arbetar vi förfullt på UF-lektionen och jag har precis ringt ÖB och Färgnyans och frågat angående pris av färg. Jätteintressant för oss, mindre intressant för er.

Nu börjar det gå lite för hett till här, vi kastar böcker, sliter i böcker, skriker och gormar. Det är dags att gå till idrotten. Vår gemensamma favorit-lektion........ eller?

Senare kanske ni får läsa ett gästinlägg av Amanda, Elin eller Carolina, eller varför inte allihop.

PUSS

27 Februari

Hemma igen. Eller jag var hemma för några timmar sen sen men jag menar hemma och tillbaka vid datorn igen. Wiho! Imorgon väntas skola, jag måste erkänna att det känns bra. Lite mer kvalitetstid med klassen och lite mindre stressade kunder och inget galgande och larmande vilket kan vara bra för mina händer som just nu känns torra och tråkiga. Dock kommer jag sakna mina kollegor, men på torsdag är jag där igen.

Och jag svääär på att en liten bäbis på kanske ett halvår gjorde "careface" till mig idag. Ni vet när man drar ner ögat lite med pekfingret... Jag kanske skulle se det som ett tecken tänkte jag när jag svichade förbi barnvagnen ute i butiken.

Anyways, det är dags att sova snart.. ögonlocken är sådär myyysigt stickande och lite svidande - med andra ord ett tecken på att dom vill blunda LONG TIME.

Det känns förövrigt tråkigt att nuförtiden bara skriva godnatt-inlägg, men det blir väl veckans mål att bättra mig på det. HEIPPA


I don't wanna wake up from you

Time to sleep... Amanda vill inte sova. This will be tricky.

Kanske om jag lägger en godis på kudden?
Hotar med ta med mig Frostiesen till jobbet imorgon så att hon inte får några till frukost?
Låser in hennes hårborste i ett kassaskåp? (åååh hon skulle bli galen!!!)
Eller helt enkelt be snällt?

... jag skippar sista alternativet och lägger en skål med nötter på kudden...

Good night!

ge oss crazy cruise

Nu har jag och Amanda bosatt oss i soffan med varsin bärbar dator, med polly och coca cola på bordet och melodifestivalen på tv, vad mer kan vi önska oss? ...en kryssning kanske? Är det för mycket begärt? Vi har diskuterat hur kul vi hade på kryssningen ända sen hon kom hit. Vi upprepar orden "fan vad kul vi hade" säkert en gång i timmen och vi VILL VERKLIGEN tillbaka. Vi är redan igång och funderar på nya datum att åka på kryssning. Vi är helt gaaalna just nu. GE OSS KRYSSNING IGEN!

Anyways.. här ska fortsättas titta på ett tråkigt program, ätas äckliga pollys och coca cola med en underbar Amanda. Och jaa... jag överdriver ;) men bara för att jag får!


-


You have no idea how much you affect me, and I'm afraid of telling anyone

measure means - show some skin

Hemma igen efter ännu en arbetsdag. Dock måste jag säga att den här dagen var 10 ggr skönare än gårdagen då jag slutade 3. Woho!

Glömde jag förresten att berätta om tutt-flashen igår? Jag tror jag gjorde det. Och nu tänker ni, vadå "tutt-flash"? Jo såhär var det; En kund i 50 års-åldern kom fram till mig igår och var ute efter en BH och ville gärna mäta sig runt bysten. Jag som aldrig riktigt mätt själv gick och bad Pia om hjälp. Pia följde med och visade först på mig och sen var det min tur att ta måttet på kunden. Problemet var bara att hon inte bara tog av sig den yttersta koftan utan också hennes tröja, och låt mig tillägga att hon lämnat BH:n hemma. Woops! Mitt i butiken. Pia påpekar snabbt att hon kan behålla den understa tröjan på och hon drar ner tröjan igen.

Så kan det gå! Det är väl kanske inte så lätt att veta, men är man runt 50 kanske man inte heller bryr sig sådär jättemycket, jag vet inte. Jag är ju inte 50.



Nu kommer snart Mandiiiiii

hard work work

En jobbdag avklarad. Visste inte om jag skulle klara av det, men det gick ju som på räls. Hemma runt halv 10 då jag och mamma hade köpt thaimat med oss hem och nu sitter jag här... Ska ju jobba halv 9 imorgon igen, det vill säga.. upp TIDIGT imorgon igen. Minst halv 7 iallafall.. känns sådär lagom kul! Älska pendling!

Och oh! Jag köpte faktiskt en ny blus idag!! Kanske får ni se den imorgon!



Jag och Homie-Amanda

redo för jobb


Kör en favorit i repris med håret, samma som när jag träffade Martin Timell, kanske lockar jag fler kändisar till mig med frisyren ;)


Dom här tar jag med mig på bussen... färdkost och lite energi som kan få mig piggare


liten update på havs-äventyren

Tillbaka på fast mark igen. Men åååh vad jag skulle vilja åka direkt tillbaka igen. De 24 timmar till havs som vi hade kan jag definitivt göra om fleeeera gånger. Trots en liten smula ångest-känsla dagen efter hahah.

Vi lämnade Enköping 16.25 då bussen svängde in på resecentrumet för att hämta upp passagerare från just Enköping. Bussresan var blandad med nervositet, spänning och en hel del fnitter. Ni kan ju tänka er själva hur fem tjejer kan bli. Väl inne på terminalen sprang vi alla raka vägen till toaletten. Sedan började letandet efter incheckning, rätt port att köa vid och så vidare.

Efter ett tag sprang Amanda vidare och hämtade Amanda Liliemark som tog sig dit via tunnelbanan. Strax efter började också köandet.
Och vi hann inte ens in på båten för att upptäcka hur fruktansvärt snygg en av vakterna var... Redan då klargjordes det att resan skulle bli bra, tänkte vi.

Buffé 19.30 -  vi åt tills vi storknade och drack lite vin
Tax free 20.40 - proppfullt i hela butiken. 6 bacardi för 120, extrapris och vi nappade
Hytthäng 21.00 - Anna sminkar Carro med ögonskugga, samtidigt springer jag och Elin iväg på ett mission för att ragga folk till hytten. Jackpot tänkte Elin och jag när vi fick med oss ett gäng killar som satt själva i en hytt.

Jag vet inte hur länge vi hängde i hytten, men vi var där tills vi kände oss redo för dansgolvet. CRAZY är väl rätt ord att översätta kvällen med. Jag vet inte om jag ska beskriva mer specifikt om resten av kvällen, jag orkar nog inte för den delen heller, haha.










done


Sista inlägget innan jag gittar! Känner mig klar och har bytt outfit en aning men allt är nu klappat och klart och jag kan inte vara mer redo!

Jag lovar mina nära och kära, jag faller inte över bord!


check


Lägesrapport, kort sådan - Klar med grundsmink, planering av kläder och klädbyten, ätit lunch (omelett igen hehe), rullväska klar, liten axelväska klar. Jag har koll på läget och sitter nu med en kopp kaffe och lyssnar på radio.

Maria Nila Colour mask Chocolate

Jag vågade inte ha i hårpackningen så länge eftersom att jag var rädd att det skulle bli för mörkt. Dock har jag nu fönat håret och börstat igenom det och det känns jättebra!! Även om själva färgskillnaden inte blev så stor så blev det ändå en förbättring både i hårets "konsistens" och lyster. Det är livligare helt enkelt! Nästa gång ska jag ha i det längre. Jag ska definitivt köpa Maria Nilas produkter i framtiden.

 
Där har ni två bilder ifall ni nu ser någon skillnad. Jag kan både se och känna det här hemma!


preperations

Förberedelserna inför kvällen har börjat. Nylackade naglar i färgen "Shiny candy". Snart beger jag mig mot duschen för skrubb, insmörjning, schamponering och balsamering... Det låter som att jag ska tvätta en hund. Därefter blir det den omtalade choklad-inpackningen! WII.. märkte inte ens att Samira lagt ner 2 par handskar igår (jag uppfattade att jag fått 1 par). Hon hade beräknat att tuben räcker ungefär till 2 tvättar på mitt hår och därför gett mig 2 par handskar också. LOVELY, I OWE YOU SAMIRA!

Nu gnäller Sigge igen och jag ska släppa ut honom. Sen blir det raka vägen till duschen! Uppdatering senare!!


Igårmorse vid fil-insidenten. En morgonrocks-bild vore inte lika glamouröst.


familjens godaste omelett

Godmorgon kära vänner, läsare och rastlösa!

Idag kunde jag inte sova längre än till 08.00. Jag vaknade lite av att Sigge skällde och att Anton viskade till honom "Schh, tyst Sigge! du kommer väcka syrran". AAWW! Gullig lille Anton!

Så när jag inte längre kunde sova gick jag upp och gjorde mig en omelett. Det har blivit en rutin nu på lovet. Jag och pappa snubblade faktiskt in på just samtalet "omeletter" igår vid middagsbordet. Hur gör man en perfekt omelett?
Enligt pappa hade jag mycket att lära, jag hade ju gjort totalfel när det kom till hur man skulle steka den. Tydligen ska pannan vara väldigt het och när du häller i omeletten ska du genast börja röra om i den. Du rör om ända tills den börjar stelna, vilket den gör ganska fort. Och på så sätt får du den finaste ytan!

Jag testade detta imorse och blev riktigt stolt. Jag vet inte om jag bara inbillade mig, men oj vad fin och god den blev.


Den kanske inte ser så där hemskt annorlunda ut från era omeletter. Men jag klarade det åtminstone ;)


the cruise-crew



Här ovan ser ni "The cruise-crew"

Från vänster:

ELIN: Till ytan kan man ta henne för att vara "the girl nextdoor". En vanlig tjej, eller kanske mer som en ängel med sina naturliga änglalockar och isblåa ögon. MEN, skenet bedrar, Elin är en våghalsad primadonna med ett sinne för humor. En svensk Lady Gaga. Det är henne ni ska se upp för på dansgolvet.

ANNA: The workaholic, eller ska vi säga Golddigger. Hon jobbar som en gud, men det är inte det enda hon gör. Varje ledig sekund njuter hon av livet och gärna med hjälp av gott sällskap och party! Med hjälp av ett charmigt skratt och allmänbildning kan hon smälta vem som helst. Det är henne ni ska se upp för i baren.

CAROLINA: Hon har fräs och är inte rädd för att säga vad hon tycker. Hon är inte den som gärna sitter tyst utan slår hellre i bordet när hon vill få något sagt. Att säga att hon har nära till skratt vore en underdrift.. Jag menar, skrattar Carro så skrattar vi alla. Det är henne ni ska se upp för om du inte vill synas.

AMANDA: Den här tjejen kommer med trubbel. Hon har en tendens att hamna i trubbel på dansgolvet, där hon spenderar 95% av tiden vid en utgång. Hon är den långa, blondinen med knäppaste idéerna och sämsta lokalsinnet. Hon ler dock trots detta och vet att med hjälp av sitt leende och sin charm tar hon sig långt. Det är henne ni ska se upp för i toalettkön.

AMANDA L: Tvillingen som jag inte träffat på länge. Inte sen snart 3 år tillbaka faktiskt. Vi minns henne som den spralliga, lilla tjejen som fnittrade smått åt allt och var hästtokigare än någon. Senast jag såg henne i dimman var när hon hade cravings på kaffe i Uppsala vilket hon säkert inte kommer ihåg. Det är henne vi ska se upp för i dimman.

This is what Im gonna deal with for 24 hours tomorrow!


75%

Och då var min helg uppbokad! Jobb, jobb och åter jobb! Det vore synd att klaga, jag vill ju faktiskt jobba. Det blir dessutom mycket roligare när lönespecen kommer. Och as a matter of fact så trivs jag faktiskt på Lindex!

Dagen idag gick 75% rätt. Om man kan uttrycka det så! Eller alltså, egentligen 95% eftersom att jag hade jättetrevligt, men jag hittade inte min top på gina. Jag fick hela ginas personal att springa runt letandes efter det lilla tygstycket jag var ute efter. Men dessvärre utan någon lycka. Vi hittade inte topen och det visade sig i slutändan att den skulle komma in senare i veckan. Damn it!

Meeen, jag kirrade kaffet, hittade Samiras salong och därmed även inpackningen (Samira hur ska jag tacka dig?), och bestämde mig för att köpa en tröja på H&M istället. Så, man kan säga att det gick bra iallafall. ETT kaffe latte stopp blev det för mig och Amanda då vi också fick syn på Anna som strosade runt med sin syster.
 Mysmys!

Där har vi topen som fick agera ersättare till den planerade gina-topen!

Nu börjar planeringen inför morgondagen och jag ska bege mig från pappas sköna kontorsstol upp till mamma för att packa ner allt som jag kan tänkas behöva imorgon. IMORGON SMÄLLER DET GIRLS!


förbaskade fil

Idag när jag planerat ut en outfit och satt på mig den upptäcker jag att ärmen är smutsig. Jag suckar och byter till en brun kofta och sen var det inget mer med det. Men när jag sen bestämmer mig för att äta fil... Tror ni inte att jag spiller på koftan då?

 
Just nu sitter jag och blänger på fil-paketet och ska snart gå och byta kofta IGEN.

Jag får hoppas att oturen inte håller i sig hela dagen.
POSS


today - choklad för mitt hår

Mitt tappra försök att blogga via mobilen funkade inte idag heller och här sitter jag nu motvilligt med en dator i knät. Finns det någon annan bloggsite som har en applikation till android att använda sig av? Isåfall låter det som ett lockande alternativ... om nu inte Blogg.se tänker skaffa det inom en snar framtid... ta det som ett hot blogg.se ;)

Nåväl, jag tänkte iallafall meddela att idag styr jag kosen mot västerås för att möta upp Samira och få låna hennes choklad-hårinpackning som tydligen fungerar som toning. Låter riktigt mumsigt. Kaaanske ska jag titta på en tröja också, sen måste jag köpa kaffe också.. vilket jag märkte imorse när det enda som återstod var en kall skvätt kaffe kvar i kaffebryggaren.. Tack mamma och Anton.


Ett collage på vad jag tar med mig hem från västerås idag!


this is not a site, it's my personal blog

Alltså jag får krupp på det här!!!!!! Vad är det för engelska idioter som kommenterar min blogg hela tiden och skriver saker som:

Terjenikita ([email protected]) om Sunday:

Big tnks for interesting and useful site!

IP: 83.20.223.187

Jesperfanny ([email protected]) om "Erik är bäst":

This is a very good site. Thank you

Troymarit ([email protected]) om freedom:

This is great please keep on the good and wonderful work.

IP: 79.184.68.114


När jag för engångsskull faktiskt får kommentarer så vore det ju kul om det var från personer som faktiskt engagerar sig i det jag just skrivit. Det roliga är att dom kommenterar endast gamla inlägg som skrevs för flera månader eller kanske till och med för flera år sen. SNÄLLA, TERRA NÅGON ANNANS BLOGG.....


självkänsla

Idag har jag gjort en rad tråkiga och sega saker som man bara gör när man är ledig. Ni vet, sitter och tittar på tv, går på promenad, rotar efter bra böcker i bokhyllan. Men tillskillnad från många andra gånger så hittade jag faktiskt en läsvärd bok! Nämligen "Självkänsla nu" skriven av Mia Törnblom!

Jag har bara läst cirka 50 sidor och har redan funnit en rad saker som jag kan göra för att förbättra min självkänsla. Jag har också fått förklarat för mig vad skillnaden mellan självkänsla och självförtroende är.



Jag tog ut några meningar, från de 50 sidor jag endast hunnit läsa, som jag tyckte var värda en tanke!

"Låg självkänsla innebär att jag överlåter andra att definiera hur bra och värdefull jag är"

"Jag kan välja att se; Möjligheter eller Begränsningar"

"Jag gör det jag gör för att jag Vill göra det"


äntligen martin

Glömde jag visa vem jag träffade på i helgen? ;) Mannen, myten, legenden, Martin Timell! Jag var nämligen på "Äntligen Hemma"-mässan i Kista med Anna, Mamma och Synnöve! Och efter att ha fått två gratis kuddar från kungsängen och ett foto tillsammans med Martin kände jag att my work there was done!



android needs an application too

Blir lite smått irriterad på att en blogg.se-app ska komma till Iphone. Jag menar, vem är det som sagt att vi som använder oss av Androider inte behöver en? Flera stycken har kommenterat och skrivit att dom önskar en app till även Android, och då har folk kommenterat som svar att "det är ju fler som har Iphone, ni får vänta på er tur" ... okej kanske inte direkt så, men på ett ungefär. Och det gör mig frustrerad. IN MY ASS att det finns fler Iphone-användare än Android-användare här på blogg.se. Android är bredare och innebär inte att vi har likadan mobil allihopa utan flera olika vilket borde öka bredden på det.

Anyways, jag är övertygad om att vi som använder oss av androider också kommer få en app snart. Jag tänkte bara skriva ut en liten frustration! :)


CIAO

i put my new shoes on

Skoldagen idag har varit spännande. Vi har hunnit med en hel del och det känns bra såhär innan sportlovet. Såå nu återstår endast praktiken den här veckan. Torsdag-Fredag 10-17.. jag kan kanske inte klaga. Men det ska jag säga er, det kan inte Carolina eller Elin heller.....Dom är nämligen lediga! Jaja, nog med avundsjuka.

Jag behöver köpa mig ett par nya pjux! Några som har en bättre och kanske mer hållbar sula. Min nuvarande vänstersula är nämligen lös för tillfället och det känns lite B att gå runt med det.



Vad säger ni om dom här? Jag får åtminstone 30% rabatt och kan lika gärna slå till om det finns ett par 39 kvar! Jobbigt med snörning kanske, men dom känns våriga och det väger över!

he would never take a bullet for you

Bokad kryssning på sportlovet med the giiiiirls! Ser framemot det riktigt ordentligt! 6 st blir vi, och det kan bli intressant att se hur den kvällen slutar.

Igår var det alla hjärtans-dag. Och nej, jag har ingen att dela den med ...Eller vad är det jag säger? Jag har en hel mängd människor att dela den med. Mina kära vänner som umgås, skrattar, ler och gnabbas i skolan. Min kära familj som alltid har något vettigt att säga! Jag har fler människor runt omkring mig än jag kan önska, och det vore fel av mig att påstå att jag inte har någon att dela alla hjärtans-dag med... även om det är precis som alla andra dagar.


I love you guys!


marabou mango



Ny smak i butiken, folks! Jag brukar förvarnas av min kusin som har kollen på det där med Marabous nya smaker, men denna gång kom det som en överraskning!

4 av 5 Chokladbitar. God smak, lagom fruktig. Också lagom seg konsistens på mangobitarna som kan jämföras med russins konsistens. Ingen sensation men tillräckligt god för att jag ska kunna köpa den igen!

Där var den informationen som jag är säkra på att ni ville ta del av!


wednesday - shortday

Idag är en skön onsdag. Skoldagens lektioner börjar idag 09.30 och slutar 12.15! Känns sådär lagom skönt och tillräckligt kort för att jag ska hinna med en promenad innan det blir mörkt!

Idag spånar vi på monter-idéer till Våga vara egen-mässan. Vi får la se hur slutreslutatet blir, men vi har bra idéer och vi är duktiga när vi slår våra huvuden ihop. Jag är övertygad om att det blir ett bra resultat!


Nu peppar jag inför första lektionen med lite facebook och ebuddy...


Dagens confessions

  • Jag trodde att Superbowl var en turnering i bowling... makes total sense in my head..
  • Martin Björk i "Vakna med The Voice" är gryyyymt snygg. Och jag vägrar tro på att han är 39 år. Han ser ut att vara max 29.
  • Ser jag tunn is på vägen hem kan jag inte stå emot frestelsen att kliva och stampa på det för att få höra knastret och förstöra den fina ytan på det... I know you all do!


Det var alla confessions för idag, och jag antar att den första gör de flesta djupt oroade. Men vet ni vad? Sport och fritid var aldrig min kategori i "FamiljeGeni"..


panncakes and sun

Fint väder idag! En promenad skulle nog faktiskt sitta fint, det är solsken och ingenting kan stoppa mig. Om inte lite huvudvärk, men det är inget som lite ipren inte kan fixa.

At the moment sitter Anton och animerar olika grejer på ett program han har på sin dator och Samira spelar Little Big Planet 2 på Playsation 3. Jag själv sitter och tuggar tuggummi och funderar på om jag ska ut i det fina vädret eller inte.

Jag vaknade av en brakfrukost imorse som Samira hade gjort! Nygräddade pannkakor samt sylt, juice, kaffe och allt möjligt stod på bordet. Ljuva liv tänkte Anton och jag som sovit oss fram till 11.30. Ett väldans tack till Sweetie-Samira!


Me and mommie i somras

NU kanske jag kilar på promenad då (a)


nice faces


Hur snygga får man vara? Bilden är väl någon vecka gammal, men vi är minst lika snygga idag! Belive me!

kirra min bloggdesign

Finns det en själ där ute som skulle vilja hjälpa mig med min bloggdesign? En erfaren sådan (om jag får ställa det kravet). För om det är  något jag lärt mig i skolan så är det just att marknadsföring är A-O för ett företag. Och jag är inget företag, men att marknadsföra sig måste man väl iallafall göra för att få lite publicitet.

Jag hade gärna velat göra det själv, men as a matter of fact så har jag inte ens photoshop...min bror har, men inte jag. Han skulle gärna få installera det på min dator, men ber jag honom nu så kanske jag har det färdigt till användning runt misdommar.

Så du ensamma själ, hjälp mig fixa min bloggdesign? Hör av dig i kommentarsfältet eller till [email protected]


I dont do puppy eyes.. but if i did, it would probably be the best puppy eyes in the world ;)


sockerbloggen

Statistiken på bloggen liknar  ett dåligt blodsockervärde. Ni vet, UPP...NER...UPP...NER. Det är ju inte bra för kroppen om blodsockret går för mycket sådär, det vet vi ju alla. Kanske är det då likadant när det kommer till just bloggen.

Som jag skrev i tidigare inlägg så har jag inte mycket tid över på torsdagar och fredagar. Men just idag är ett undantag då jag idag fick ringa till min praktikplats andra gången någonsin, under min långa tid där, för att ge beskedet att jag är sjuk. Halsont, lite halvfeber, ont i huvudet och seg. Det kändes inte rätt att springa runt där i ett högt tempo in this condition. Såååå idag har jag all tid i världen till er.

Ny bloggdesign ska snart upprätthållas igen och denna gång vill jag ha något i hästväg! Och med det menar jag inte att jag vill ha en bild på en häst...

you will survive

Gårdagens inlägg tog säkert år för er att läsa igenom, så lite som ni är vana att läsa när ni visiterar min blogg! Därav blev dagens blogginlägg uppskjutna...
...not working? Neeej, jag har helt enkelt inte riktigt haft tid! Sorry folks! Och torsdag-fredag läär inte bli särskilt mycket bättre egentligen.
Men ni överlever!

Dagens tankeställare

Majonnäsburken och två koppar kaffe
När saker och ting i Ditt liv nästan har blivit för mycket för Dig att hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonnäsburken och två koppar kaffe: En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonäsburk av glas och började fylla den upp till
kanten med golfbollar . Han frågade sedan sina studenter  om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det.
Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken . Han skakade den lätt.
Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det. Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken . Sanden fyllde upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full. Återigen svarade studenterna med ett enhälligt 'ja'. Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras innehåll i burken , vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen.  Studenterna skrattade. .
Nu, sa professorn medan skratten klingade ut, vill jag att ni tänker er att den här burken representerar ert liv.
Golfbollarna representerar de viktiga sakerna som familj, barn, hälsa och annat som ligger  passionerat i ert hjärta.  Sådant som - om allt annat gick förlorat och bara  dessa saker återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv.
Småstenarna representerar andra saker som betyder något, som hem, jobb och bil.
Sanden representerar allt annat - småsakerna. Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen. Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig.
Så, var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till, åt det som gör dig passionerad. Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt. Ta hand om 'golfbollarna' först - sakerna som verkligen betyder något.
Återställ det som är viktigast i ditt liv.
Resten är bara sand...
En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad
kaffet representerar.
Professorn log och sade, jag är glad att du frågar. Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän.
Värd att läsa


Majonnäsburken och två koppar kaffe

När saker och ting i Ditt liv nästan har blivit för mycket för Dig att hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonnäsburken och två koppar kaffe: En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonäsburk av glas och började fylla den upp till
kanten med golfbollar . Han frågade sedan sina studenter  om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det.
Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken . Han skakade den lätt.
Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det. Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken . Sanden fyllde upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full. Återigen svarade studenterna med ett enhälligt 'ja'. Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras innehåll i burken , vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen.  Studenterna skrattade. .
Nu, sa professorn medan skratten klingade ut, vill jag att ni tänker er att den här burken representerar ert liv.

Golfbollarna representerar de viktiga sakerna som familj, barn, hälsa och annat som ligger  passionerat i ert hjärta.  Sådant som - om allt annat gick förlorat och bara  dessa saker återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv.

Småstenarna representerar andra saker som betyder något, som hem, jobb och bil.

Sanden representerar allt annat - småsakerna. Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen. Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig.

Så, var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till, åt det som gör dig passionerad. Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt. Ta hand om 'golfbollarna' först - sakerna som verkligen betyder något.

Återställ det som är viktigast i ditt liv.
Resten är bara sand...
En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad
kaffet representerar.
Professorn log och sade, jag är glad att du frågar. Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän.


"take a shower cohen"

I väntan på säsong 3 tänkte jag se till att fräscha upp mig lite inför skolan imorgon. Efter de senaste dagarnas sängliggande känner jag att jag varken är särskilt skön att titta på och inte heller luktar jag hallontårta.


The zombie has arose from the dead...to take a shower.. och kanske ta sig en ansiktsmask av något slag.
smell you later....haha funny

såld på oc

Det var någon som kommenterat från wgy's IP-adress undertecknat "Animissen". Jag blir ju ledsen på riktigt... jag hade hoppats att det var hon som kommenterade på riktigt! That would be a dream come true!


Andra säsongen av OC är nu färdigtittad... Hemskt sista-avsnitt. As usual, jag har sagt det förut och jag säger det igen, OC kan inte det där med happy endings. Och om några timmar hoppas jag på att kunna titta på säsong 3! Oh my god, im such a nerd!


Lite sådär känns det efter att ha tittat på sista avsnittet ...

relaxing and taking it easy

Andra dagen hemma och sjuk!

Imorgon ska jag till skolan, I promise! Imorse gick jag faktiskt upp vid väckningstid och funderade på att pallra mig till skolan men ändrade mig... mamma började prata något om lunginflammation och att det kanske var bäst att jag stannade hemma en dag till för säkerhetsskull. And i couldn't agree more. Min hals gör rätt ont men allt annat verkar ha blivit bättre. Kanske tack vare den där fantan igår ;) Thank you mom


Idag står då som sagt vila på schemat. Hoppas inte att mina lärare eller klasskamrater dödar mig för att jag är hemma idag igen!


Old pick from late summer 2010

POSS


RSS 2.0